Nainen suoritti juuri opiskeluihinsa liittyneen harjoittelun, jonka kesto oli viisi viikkoa kuudelle jaettuna. Kuudelle siksi, että välissä oli hiihtoloma. Viiden viikon täysipäiväinen harjoittelu tiesi oman ajan kuihtumista. Ei kuntosalia, ei ystävien tapaamista, ei aikaa väkertelyille. Elämä pyöri logistisesti samaa kolmiota; harjoittelu, kauppa ja koti. No oli siinä päiväkoti ja pari kouluakin, mutta sitten ei enää voisi sanoa kolmio ja kolmio nyt vain sattui kuulostamaan kivalta.  


Harjoittelujaksoon osui useampi lääkärissä käynti ja sattuipa sinne yksi Kalle Koululaisen opettajan kanssa sovittu palaverikin. Niinpä Nainen viisaana nisäkkäänä teki etukäteen hiihtolomallaan päiviä sisään, jotta lääkärit sun muut tulisi hoidettua omalla ajallaan. Ja mikä hienointa, saisi loppuun pari vapaapäivää vain itselleen.
Niin, Nainen ilmoittautui juuri kokeilemaan orastavan yrittäjyytensä siipiä ja menee myymään tekeleitään erääseen tapahtumaan. Tapahtumaa varten on tehtävä niitä tekeleitä. Siksi pari työpäivän mittaista vapaata ennen kuin koulu taas alkaa tuli tarpeeseen. Ja ehkä vähän sitä kuntosalia ja ystäviä ja… Summa summarum, aika paljon parille päivälle.
Ja mitä elämä päättikään? Antoi Naiselle kuumeisen räkätaudin.
Jotta ajoitus olisi täydellinen, alkoi Naisesta viimeisenä harjoittelupäivänä tuntua siltä. Elettiin keskiviikkoa, viimeistä sellaista ennen torstain ja perjantain vapaapäiviä. Kylmänväreet hiipivät selkää pitkin ja aivastukset tulivat sarjatulena. Jep.

Kuusi viikkoa. Kuusi kokonaista viikkoa aikaa sairastaa lentsu, joka tulee viimeisenä päivänä juuri ennen, kuin Naisen piti alkaa vihdoin toimittaa muutakin kuin harjoittelua. Naista ei naurata yhtään leikkisät lausahdukset tunnollisuudesta ja serkun kummin kaimasta, joka sairastaa aina vain viikonloppuna. Mitä sitten? Pitäisikö sen jotenkin oikeuttaa tämäkin turha tauti, kun joku Irma sairastaa tunnollisesti vain vapaa-ajallaan?
F-sana. Ja sama perään suomeksi.

Lähtökohtahan on, että Nainen vihaa ylipäätään sairastamista. Sellainen kun on paitsi täysin turhaa ajan haaskaamista, myös hyvin viheliäistä noin niin kuin fyysisestikin ottaen. Koska Naisen taloudessa on vain yksi piika, päätti tämä oman elämänsä sankari olla piittaamatta koko taudista. Ei Naiselle ole aikaa sairastaa, sillä kukaan muu ei tule tekemään tekemättömiksi jääviä asioita. Hähhäh, siitäs saat tauti. Nainen ompeli, niisti, nappasi C-vitamiinia, niisti, ompeli lisää, niisti, purki väärin ommeltuja, kun aivot oikein toimineet, otti buranaa ja niisti. Kuntosali ja ystävät jäivät, mutta koti tuli siivottua ja kaupassa käytyä. Illalla Nainen ynnäsi päivän saldon. Muutamia tekeleitä, siisti kämppä ja yhä isompia lukemia näyttävä kuumemittari.

Seuraavana aamuna Nainen heräsi toiveikkaana. Ehkäpä tänään olisi jo parempi olo. Kahden tunnin ompelun jälkeen henki kulki enää suu auki ja rintaan tuli inhottava pistos oikealle puolelle. Kylmät väreet alkoivat taas ja niin se oli Naisenkin vain luovutettava. Raivosta kihisten. Sinne meni kaksi vapaata työpäivän mittaista rupeamaa, kuuluisaan Kankkula nimiseen kaivoon.

Sanotaan, että sairastuminen on keino saada ihminen pysähtymään ja lepäämään tässä lohduttoman kiireisessä maailmassa. Ja paskat. Flunssa on virus. VIRUS. Se mitään tajua. Kunhan roiskii ihan sattumanvaraisesti ja useimmiten osuu. Siksi flunssaan liittyy aivastelu. Virus laittaa nenän kutiamaan niin maan perusteellisesti varmistaakseen iloisesti leviämisensä. Se virus mitään ajattele, että kylläpä tuohon osui juuri niin uupunut ja suorittava ihminen, että annetaas sille vähän lepoa taudin parissa. Jaa, se sattuikin olemaan Nainen, taloutensa ainoa piika, jolla on pari työpäivän mittaista vapaata  aikaa tehdä myyntiin juttujaan. Laitetaan sille tuosta oikein kunnon tauti, että ymmärtää levätä.
 
Kas kun ei ymmärtänyt. Koska virukset eivät ajattele, eikä Nainen jaksa maata. Sairastaminen on turhaa. Ja hyvin syvältä sieltä minne päivä ei paistettaan suo, ainakaan normaaliolosuhteissa.
Pitäisi levätä, ettei käy niin kuin Latelle. Kukaan ei tiedä mitä Latelle kävi, mutta jotain kamalaa kuitenkin, koska Late ei levännyt. Kukaan ei edes tiedä kuka Late on, eikä kukaan ole koskaan nähnyt Latea. Late on urbaanilegenda, joka vuoroin sai sydänlihastulehduksen ja vuoroin keuhkokuumeen. Aika poika se Late. Niinpä kolmantena päivänä Nainen luovuttaa ja lepää. Lapset lähtivät isilään, ulkona sataa lunta ja on harmaata. Täydellinen ompelupäivä. Ja Nainen lepää. Kiitos elämä.
 
Jos sitä iltapäivällä jo jaksaisi vähän vaikka ommella….