Suositun teorian mukaan maailman kaikki ihmiset ovat kytkeytyneitä toisiinsa kuuden ihmisen ketjun kautta. Tämä on tietenkin valhetta. Oikea luku on näet 6,6. Pelottavaa eikö totta? Naisen universumissa se tarkoittaa, että hetkenä minä hyvänsä Erotarinoita eksyy sellaisen henkilön verkko- tai tärykalvoille, joka kovin pahoittaa mielensä jo siitä kurjasta yksityiskohdasta, että Nainen sattuu hengittämään. Nimittäin Mustasurman.
Naisella ei ole mitään syytä ajatella, että Lastenisä eksyisi blogien kiehtovaan maailmaan ja löytäisi persoonaansa ja ulkoista habitustaan kuvaavia kiertoilmaisuja. Sen suhteen on hyvin turvallista tulittaa näppiksillä mitä kulloinkin näkee tarpeelliseksi. Mutta. Mustasurma on tiettävästi nainen ja naiset paitsi puhuvat, myös lukevat. Joo. Tiedetään. Miehet tekevät myös kahta mainittua, mutta Lastenisän kapasiteetti on varattu lähinnä nenän kaivamiseen.

 

Luotettavien lähteiden mukaan Isilässä huojuu. Eikä se joka huojuu ole pelkästään kohtalaisen alkoholiriippuvuuden omaava Mustasurma, vaan koko uusperheidylli.

Se, että Naista ei saa kyseisessä taloudessa mainita ei ole tuottanut toivottua tulosta. Joku ajattelee Naista lakkaamatta, eikä se joku ole Lastenisä. Kai.

Mustasurma on ottanut elämäntehtäväkseen ruotia Naisen elämää ja sen valintoja (varsinkin lasten lukumäärää) isoon ääneen pitkin kyliä ja turuja. Silloinkin, kun lapset eivät ole paikalla ikävästi muistuttamassa heidät kohdustaan puskeneesta henkilöstä.

 

Naisesta on tullut pakkomielle Mustasurmalle. Lastenisä ei tietenkään saa puhua Naisen kanssa puhelimessa lasten asioissa, sillä eihän sitä tiedä vaikka Nainen luikertelisi heikon miehen mieleen linjoja pitkin ja houkuttelisi syntiinlankeemukseen. Mustasurma ei näe sitä tosiseikkaa, ettei Nainen ota Lastenisää takaisin vaikka tämä olisi voideltu hunajalla ja kieritelty viidensadan euron seteleissä.

Naisesta ei saa puhua, Naiselle ei saa puhua, Naisen luona asuvat lapset eivät ole enää Lastenisän, lapsia ei saa tavata, kuin siihen varattuna aikana (eikä mielellään silloinkaan), eikä lapsille saa antaa YHTÄÄN rahaa.

Nainen on vihollinen.  Mustasurman ex-puoliso saa kyllä käydä ovella, hänestä saa puhua, hän on olemassa. Mutta Nainen on vain…no, paha. Ja tämä kaikki ihmiseltä, joka on nähnyt Naisen tasan kerran ja joka ei ole koskaan joutunut minkäänlaista uhkaa tämän suunnalta kokemaan. Aika tervettä?

 

Ei riitä, että Nainen on vihan keskiössä. Myös Naisen kaksi nuorinta lasta lämmittelevät vihan loimussa. Lapset ovat ihan liikaa. Ja niitä on neljä. Tuollainen lukumäärä on jotain täysin käsittämätöntä. Aivan kuin Nainen olisi aikoinaan kurkistanut kristallipalloon ja kiusallaan järjestänyt Mustasurmalle maanpäällisen helvetin Lastenisän kanssa tekemällä tuplasti keskivertoa enemmän jälkeläisiä pilaamaan uusperheidylliä. Kukaan täyspäinen ei kuulemma tee neljää lasta. Lapsia on yksinkertaisesti liikaa. Ja koska heitä on liikaa, heidät voi häätää vaikkapa keittiöstä vaikkapa kesken aamupalan. Täällä on nyt ihan liikaa porukkaa…Kyllä. Luit oikein. Häätää keittiöstä kesken aamupalan. Keittiö nyt vain sattuu olemaan Mustasurman valtakuntaa. Ja olohuone. Ja… Aika hyvin naiselta, joka tiettävästi maksaa tasan saman verran asuntolainasta kuin Lastenisä ja siten omistaa tasan saman verran myös itse asunnosta. No, ehkä Lastenisällä on yksityisomistuksessaan sitten vessa. Ja eteinen. Kenties yläkerran aula. Jäähän siihen paikkoja lasten olla vähemmän tiellä.

 

Mustasurma, eli isin uusi puoliso ei voi olla hetkeäkään lasten kanssa yksin kotona. Jos Lastenisä lähtee viemään Kalle Koululaista vaikkapa kaverisynttäreille, on kaksi nuorintakin raahattava mukaan. Toki kukaan ei oleta uuden kumppanin toimivan HC-lastenvahtina, mutta jos yhteen muutetaan, sovitetaan yhteen paitsi tavarat, myös elämät. Lastenisän elämässä on neljä lasta mikä tuli ihan puskista Mustasurmalle. No ei tietenkään tullut. Mustasurmahan vieraili Naisen entisessä kodissa, lastenkin aikana. Katseli kaapin paikkaa ja mittaili verhotankoja sillä silmällä. Mutta ummisti ne yhdeltä oleelliselta seikalta. Tai oikeastaan neljältä. Aika älykäs daami.

 

Nainen voisi kertoa monta muutakin hulluutta, mutta ei voi, sillä maailman kaikki ihmiset ovat kytkeytyneitä toisiinsa kuuden ihmisen ketjun kautta. Myös Mustasurma.

Jonain päivänä joku tuntee jonkun, joka tuntee jonkun, jonka saadessa tietää helvetti on irti. Pieni pelko persiissään Nainen siis nakuttelee tekstejään, mutta ei voi silti rajoittaa sananvapauttaan. Sitä paitsi Mustasurmaa odottaa tulevaisuudessa yllätys. Oikea JYMY-yllätys. Eikä siitäkään voi enempää kertoa, ettei mene pilalle koko juttu. Jos joku vaikka sattuisi tunnistamaan Jenni Vartiais-wannabeen, jolla on alkoholi-ongelman lisäksi liian monta lasta käsittävä uusperhekuvio. Niin ja se. Lastenisän ex-vaimo, joka on hyvin, hyvin paha nainen.