Naisen esikoinen pääsi ripille männä viikonloppuna. Juhlakalu oli Naisen luona koko edeltävän viikon, sillä poikahan asuu isällään ja tällä oli puolestaan vapaaviikko esikoisestaan. Sitä edellisen viikon Naisen luona asuvat kolme lasta olivat isällään. Tai olivat ja olivat. Maanantaista torstaihin päiväkodissa ja perjantaina (Juhannus aatto) koko päivän aamusta iltaan Naisen entisessä anoppilassa. Anoppi oli myös torstaina yötä Lastenisällä, jotta tämä pääsi pukil…köh..siis yöksi Mustallesurmalle.

Kyseisenä iltana Eero Esikoinen palasi rippileiriltä. Poika oli viikon erossa isästään, pisimpään ikinä vanhemmistaan ja palasi kotiin, jossa odotti vieras ihminen.

Kyllä. Vieras.

Naisen ex-anoppi ei ole koskaan hoitanut lapsenlapsiaan, ei ennen kuin poikansa kupeita alkoi polttaa villi kiima ja oli päästävä toteuttamaan tarpeitaan. Viis siitä, että Lastenisän äiti on sairas, sekä henkiseltä, että fyysiseltä kantiltaan. Viis Eetu Eskarilaisesta ja Tytti Tarhalaisesta, jotka tulivat yhdeksi viikoksi isälleen, joka puolestaan vei heidät tarhaan ja jätti sairaalle äidilleen. Viis siitä, että vanhin lapsi palasi rippileiriltä. Lastenisä Pimppiaddikti jätti sentään taksirahat pojalleen. Olipa hienosti tehty!

 

Nainen nieli kiukkunsa, ainakin hetkeksi ja osti Eero Esikoiselle rippivaatteet. Poika yllätti. Nainen ajatteli, että viisitoistavuotiaan raahaaminen vaatekauppaan on sama kuin veisi sonnin soutuveneellä saareen. Yhtä huojuvaa, vaarallista ja vihaista tulisi meno olemaan. Mutta mitä teki Eero Esikoinen? Sovitti oma-aloitteisesti vaatteita. Muitakin kuin niitä, jotka oli määrä ostaa. Ressun kaikki T-paidat ovat moporasvassa ja riekaleina. Nainen uusi poikansa vaatekaappia ja ajatteli kuinka upea lapsi hänellä onkaan. Miten siitä murkusta tuli yhtäkkiä noin säyseä ja sopuisa? Ainakin hetkeksi.

 

Rippijuhlat olivat sunnuntaina. Naisen ei sallittu tehdä tikkua ristiin, mikä lienee sopiva vertaus tässä tapauksessa, rippijuhlien eteen. Lukuun ottamatta nyt niitä vaatteita. Lastenisä varasi juhlapaikan ja pitopalvelun. Nainen ei saanut edes tietää mitä siellä olisi tarjolla. Mitäpä se nyt hänelle kuuluikaan. Kutsutuissa kun oli sentään Naisen sukulaisia enemmistö. Naisen piti vain raahata itsensä ja lapsensa ajoissa kirkkoon ja kestää koko päivä entistä miestään. Helppoa kuin heinänteko talvella.

Nainen saapui kirkkoon ajoissa. Istui lapset vieressään, Lastenisä toisessa päässä lapsia. Käyttäytyi korrektisti ensimmäisen tunnin. Toisen tunnin aikana Lastenisä katosi. Ei tietenkään kokonaan, mikä ei olisi ollut järin suuri menetys yhteiskunnalle, vaan häipyi pihalle. Siellä se Kuraläjä vietti fiksuine sukulaisineen ulkona lopun konfirmaatioista tupakkaa poltellen ja seinään nojaten. Viimeisen vajaan tunnin. Millainen isä istuu ulkona, kun lapsi pääsee ripille? Jep.

 

Ex-anoppi kaatoi sangollisen jäätä Naisen päälle tervehtiessään tätä ja Nainen teki juuri samoin. ”Terve”. Se oli ainoa vaihdettu lause koko päivän aikana. Heillä ei ole järin lämpimät välit olleet sen koommin, kun ex-anoppi olisi halunnut pelivelkojensa vuoksi maksattaa laskujaan pojallaan ja Nainen kielsi. Ajatella, tonni silloin, toinen tällöin. Sen vertaa ei miniä ymmärtänyt omassa köyhässä elämässään irrottaa kerran vuodessa syntymäpäivillä käyvälle anopilleen. On se Nainen vaan itsekäs otus.

 

Juhlat menivät ihan hyvin. Vaikka paikka oli sama, jossa Tytti Tarhalainen oli kastettu. Ei kirvellyt. Sen sijaan kirveli istua Lastenisää vastapäätä pöydässä. Nainen oli kohtelias, kehui kakkua ja koristelua. Lastenisä oli kohtelias Naiselle. Tämähän sujuu hyvin. Sitten tuli pappi.

Ensinnäkin Pappi lähti olettamuksesta, että Nainen ja Lasteisä olivat vielä yhdessä. Sitten tämä kysyi Naiselta, miltä tuntui olla kotona ilman esikoista. Sitä sinun tarvitsee kysyä Lastenisältä, Eero Esikoinen asuu hänen luonaan, vastasi Nainen ja loi suloisinta hymyään.

Siinä vaiheessa kun Lastenisä alkoi imelästi valehdella miten vaikeaa oli tulla tyhjään kotiin, Nainen nousi ja lähti. Lastenisä oli leirin alkupuolen kokonaan Mustallasurmalla ja loppupuolella Naisen ex-anoppi oli vastaanottamassa poikansa puolesta leiriltä palaajaa. Ja siinä se nyt lateli vakavalla naamalla valheitaan maireana siitä, että hän on huoltaja ja hyvä isä. Perkeles että söi ihmistä ja naista.

 

No. Nainen ei antanut moisen pilata lapsen juhlaa, vaan ohitti senkin kuten kaikki edelliset tempaukset. Kostetaan sitten joskus.

Tuli aika avata lahjoja. Siinä vaiheessa ex-miehen suku oli jo kadonnut, hyvästelemättä Naista tietenkään, joten paikalla oli enää muutama ihminen. Pöydällä oli päällimmäisenä iso paketti ja kortti. Nainen katsoi korttia ja kas, se oli rakkaudella Mustasurmalta ja tämän kahdelta pojalta. Olisi vielä jotenkin ymmärtänyt, että kortti ja lahja olisi ollut myös Lastenisältä. Vaan ei ollut.

Nainen oli kieltänyt Lastenisää tuomasta uutta talouskonettaan juhliin, sillä siitähän ei olisi hyvä heilunut. Kas kun meni aikoinaan avioliitto ja talo paketiksi Mustasurman otettua Naisen omaisuus haltuunsa. Lapsen rippiuhlia se luuska ei ottaisi.

Mutta niin vaan piti yrittää tunkea tähänkin tilaisuuteen pikku pikku kätösensä. Jos Mustallasurmalla olisi yhtään aivoja, tämä olisi voinut antaa lahjan heti seuraavana päivänä, jolloin poika piti palauttaa isälleen. Varsinkin kun Eero Esikoinen oli lahjoineen tulossa Naisen luokse vielä yhdeksi yöksi ja Nainen on kieltänyt tuomasta MITÄÄN Mustasurmasta lähtöisin olevaa omaan kotiinsa.

Lahjapöydällä oli paketti ja kortti, jotka eivät kuuluneet sinne. Pikku juttu, mutta Naiselle iso. Onneksi kävi niin, että kyseisestä paketista paljastui rannekello. Eero Esikoinen oli avannut juuri kummitätinsä paketin, ja hänen rannettaan koristi ihka uusi samanlainen. Tosin kummitädin antama oli hienompi kello. Nuorisomerkkinen ja näyttävä. Lastenisä näki tämän. Eero Esikoinen laittoi lahjan takaisin pakettiin ja alkoi avata muita. Voisi sanoa että voitto tuntui samalta kuin eräs 6-1 päättynyt.

 

Nainen tyrkkäsi lahjan Lastenisälle ja sanoi muutaman sanan korrektista käytöksestä. Silläkin uhalla, että Lastenisän  täytyisi googlettaa kyseinen sana ja sen merkitys.

Sotahan siitä tuli. Ja huutoa ja jälkeenpäin pari tekstiviestiä siitä mitä mieltä Nainen on Lastenisästä. Jep.

 

Ihan kivat juhlat. Kolmen vuoden päästä uudelleen.