Ihmisen itsekkyydellä, laskelmoinnilla ja röyhkeydellä ei ole mitään rajaa. Tämän seikan sai Nainen jälleen tuta entisen aviopuolisonsa toimesta. Tällä on aivojen tilalla sieni. Te tiedätte, sellainen liitua pöllyttävä reikäinen taulusieni. Mikään muu ei selitä Hänen Majesteettinsa monimutkaisia ajatuspolkujaan, jotka lopulta ovat sangen yksinkertaisia ja kiertävät tasan samaa rataa. Mustasurmaa ja Omaa Napaa.

 

Kävi niin, että Lastenisä soitti. Kysyi onko hetki aikaa ja esitti sitten ehdotuksensa, kuten asian ilmaisi. Vuoden Isä palkintoa tavoitteleva kurakasa kun tahtoi vähentää lasten tapaamisiaan puoleen. Kyllä, puoleen sovitusta ja allekirjoituksella vahvistetusta. Syynä on se, että Lastenisä muuttaa ei niin nuoren nuorikkonsa kanssa yhteen ja läheiseen kaupunkiin. Lisäksi Lastenisällä alkaa uudet työkuviot, eikä hän siten voi pitää lapsiaan niin paljon. Joka toinen viikonloppu torstaista maanantaihin.

Naisen pitäisi nyt kuulemma ajatella hänen parastaan. Johon Nainen vastasi selvällä suomen kielellä jotenkin tähän tapaan; minkä vitun takia?

 

Mietitään hetki. Naisesta ei tule kätilöä, johon hän ehti opiskella kaksi vuotta. Koska hän ei voi yhdistää yksihuoltajuuttaan ja vuorotyöopiskelua. Kätilöksi kun ei tulla kirjaa lukemalla, vaan miltei yksinomaan harjoittelemalla ja sairaalassa kun on sellainen kiva käytäntö kuin kolmivuorotyö. Lastenisä ei todellakaan ollut valmis joustamaan lastensa hoidossa, joten Nainen sanoi hellät hyvästit koko aikuisikänsä haaveelleen. Lapsia ei voinut laittaa kaappiin viikkojen harjoittelujen ajaksi. Illoiksi ja öiksi yksin kotiin.

Tähän kohtaa on hyvä muistuttaa, että Nainenhan mahdollisti Lastenisän opiskelun ja uralla etenemisen koko yhdessä olo ajan, teki jopa tämän läksyjä korkeakoulussa, jotta miestä saisi potkittua elämässä eteenpäin. Hyvin potkittu. Hyvälle pallille tuo pääsi sittemmin. Ja kun tuli Naisen vuoro, lapset tehty ja saatu vähän isommiksi, tulikin avioero. Sori. Juna meni ja sinun ainoa paikkalippusi siihen.

Elämä on joskus yksi iso vitsi. Mutta mitäs näistä. Nainen säästää sen katkeruuden johonkin toiseen kohtaa, tässä on nyt yksi iso vielä pureksimatta.

 

No. Lastenisä siis haluaa vähentää tapaamisiaan, koska se ei enää sovi hänelle. On kohtuutonta, että hänen pitäisi koettaa järjestää jotenkin kuljetuksia lähikaupungista Naisen paikkakunnalle. Kohtuutonta. Sille sanalle Nainenkin löytäisi monta kohdetta.

Kohtuutonta ei ole lainkaan se, että Eero Esikoinen pitää heittää entiseen asuinkuntaansa talvella joka aamu, sillä poika käy yläasteen loppuun Naisen paikkakunnalla. Mutta muiden lasten kuljettaminen samalla kyydillä joka toinen perjantai ja maanantai on kohtuutonta. Jep.

 

Eero Esikoisen piti muuttaa syksyllä äitinsä luo uuteen kotiin. Koulumatkaa olisi ollut kilometri. Kaikki kaverit täällä. Koko lapsuus vietettynä. Oma huone. Naisella ja Eero Esikoisella on hyvät välit. Halataan. Jutellaan paljon. Nauretaan yhdessä. Mutta Nainen ei lahjo rahalla, eikä tavaralla. Naisen luona on kotiintuloajat ja kolme pienempää sisarusta nurkissa. Eero Esikoinen muuttaa toiseen kaupunkiin perheeseen, jonka äitiä hän avoimesti kutsuu huoraksi. Herää vain kysymys, millä Lastenisä on lahjonut lapsen? Ehkä se selviää vielä.

 

Nainen ilmoitti lastenisälle, että jos tämä vähentää tapaamisiaan, kaikki NELJÄ ovat sitten oven takana. Saat pitää. Kokonaan. Ole hyvä. Lastenisä suorastaan parkaisi, että eihän se käy. Ei uudessa asunnossa ole tilaa.

Tietenkään Nainen ei luopuisi lapsistaan. Mutta Lastenisä tietää Naisen kykenevän vihassaan millaiseen suoritukseen tahansa, joten läpi meni. Tapaamiset pysyvät kuulemma ennallaan. Toistaiseksi.

 

Lastenisä soitti kaiken kaikkiaan neljä kertaa. Yhden puhelun huolenaihe oli, ettei Nainen nyt sitten vaan ala tehdä kiusaa, kun ValioSonni muuttaa lehmänsä kanssa yhteen. Ööö? Miksi? Se paskaläjä ilmeisesti kuvittelee, että Nainen kärsii yhteen muuttamisesta niin paljon, että alkaa häiriköidä.

Naista kiinnostaa entisen aviopuolisonsa elämä yhtä paljon kuin lautasellinen raakaa maksaa. Nainen ei ole soitellut, roikkunut oven kahvassa, tehnyt ainuttakaan elettä häiriköidäkseen entistä puolisoaan ja tämän uutta rakkautta. Ainoat häiriköinnit ovat johtuneet lasten laiminlyönneistä. Silloin Nainen älähtää ja toimii. Leijonaemo kun on.

Itserakkaudessaan Lastenisä on hyvin kuvottava.

Tapaamiset pysyvät siis ennallaan. Naisella oli enää yksi kana kynittävänä. Eero Esikoisen kanssa.

 

Sitten tuli ilta ja Kalle Koululainen kavereiltaan. Kävi ilmi, että Lastenisä oli yrittänyt kaikin tavoin saada Kalle Koululaistakin muuttamaan kanssaan. Se sika. Paskasika. Paskamunasika.

Mustasurma kuulemma haluaisi, että Kalle Koululainen muuttaa heille, koska sitten lapsia olisi tasaparit. Samanikäiset tasaparit. Ne voisi kätevästi jättää keskenään ja juosta aikuisten riennoissa yökaudet. Tähän on myös Lastenisä syyllistynyt Eero Esikoisen kanssa. Jättänyt yksin yöhön asti. 14-15 vuotiaan voi kuulemma jättää. Onhan sillä kännykkä. Ja telkkari.

Nainen raivostui. Ensinnäkin tapaamiskarenssi koski siis vain kahta nuorempaa. Isotöisempää. Niitä, joita ei haluttu pilaamaan tasapareja. Toisekseen Naiselta haluttiin viedä vielä yksi lapsi, Kalle Koululainen. Jotta olisi tasaparit. Joka olisi kätevää niiden iltamenojen kannalta.

Silmitön raivo johti puheluun, jonka sisältö oli sen verran silmitöntä, että jää tässä kertomatta. Se nimittäin saattaa täyttää muutaman rikosnimikkeen tunnusmerkit.

 

Niin. Nainenkin osaa tarvittaessa olla myös röyhkeä. Hän on oppinut sen mestarilta.