Nyt seuraa tunnustus. Nainen vihaa aprillipiloja. Tämä on valtavassa ristiriidassa siihen seikkaan nähden, että Nainen on kuulu huumorintajustaan, varsinkin siitä mustasta ja itseensä kohdistuvasta. Aprillipilat ovat kuitenkin poikkeus lajissaan.

Jos Nainen saisi päättää, koko huhtikuun ensimmäisen voisi pyyhkiä kalenterista. Tämä olisi tietysti kurjaa heille, jotka ovat sattuneet syntymään kyseisenä päivänä, mutta miettikääs Te tämän huhtikuun ensimmäisen sankarit, ei ole karkauspäivänäkään syntyneillä helppoa. Lapselle voi olla traumaattista täyttää virallisesti vain joka neljäs vuosi, mutta aikuisena sitä ei välttämättä pitäisi niin pahana. Allekirjoittanut ainakin tykkäisi, varsinkin jos Universumin Biologisista Faktoista -vastaavat voisivat samalla säätää myös ulkoista vanhenemista näyttävän kellon nytkähtämään eteenpäin vain joka neljäs vuosi.

No, takaisin aprilliin ja päivään joka on täysi pila. Koko ajan saa olla kuralla, juottaako joku kyseistä vettä ja syöttää silliä päälle. Pitää epäillä jokaista viatonta lausetta. Kyräillä ystäviä ja kylänmiehiä, ettei kukaan pääse yllättämään.

Tänään parkkipaikalla ei kävele hirvi. Ystävä ei muuta Espanjaan, eikä Veli vetänyt ässäarvasta kymppitonnia. Naisen autoa ei myöskään ole nyysitty, vaikka joku valopää väittää sen hävinneen pihasta. Lounasseuran lompakko ei jää kotiin, eikä lapsen kadonneella kirjastokortilla ole höylätty CD-levyjä ja muita maksettavaksi lankeavia. Uskokaa pois, tänään Nainen ei usko mitään.

 

Naista on turha kiusata aprillipiloilla, sillä niillä saattaa olla varsin arvaamattomat seuraukset. Vaikka vuodet ovat tehneet hänestä lempeän ja vähän kai laiskankin, kyrpiintymiskäyrän kohoaminen saattaa vieläkin aiheuttaa melkoista meluhaittaa.

Nainen lakkasi jo vuosia sitten kiusaamasta lapsiaan tai ympäristöään kyseisenä päivänä. Syynä saattoi useimmiten olla sellainen käytännöllistekninen seikka, että Nainen unohti koko jutun. Ainakin siihen saakka kunnes joutui itse kusetuksen uhriksi. Aprillia, syö silliä ja juo kuumaa kuravettä päälle. Hahhah. Minkä ihmeen takia se kuravesi pitää muuten juoda kuumana?

Myönnetään. Naisessa asuu pieni tosikko. Mitä hauskaa siinä on, että hyväuskoisia vedetään höplästä. Paitsi kun oppilaat kiusaavat opettajasiskoa. Se ON hauskaa. Mutta hauskuus perustuneekin siihen, että sisarussuhteeseen kaikessa rakkaudessaan sisältyy aina pikkuriikkisen pieni ripaus härnäämisen iloa. Tiedätte, se lapsuudesta tuttu ihana tunne, kun sai uunottaa toista urakalla. Nuolla merkkareita siskon karkkijemmasta ja naureskella sitten partaansa, kun toinen syö niitä antaumuksella. Pistää sukkiin kuusenneulasia ja piirtää koulukirjaan kaikille parrat. Kepposia. Hahhah. Aikuinen Nainen ei enää härnää. Edes aprillipäivänä. Mutta odottaa innoissaan mitähän ne tulevaisuuden toivot ovat tänään siskon varalle keksineet.

 

Siihen asti, hyvää Aprillipäivää tosikoille ja vähemmän tosikoille. Muistakaa tänään epäillä ihan kaikkea.