Nainen, jolla on enemmän kuin suotavat 1,7 lasta näyttää muumimammalta ja puhuu lakkaamatta jälkikasvustaan. Yksinhuoltajana häneltä kyllä irtoaa helposti, mutta se yksi paikka on kuin kahden auton talli…Jep. Törmäsit juuri samaan stereotypiaan, kuin Nainenkin viimeaikoina.

Mies etsii aina lähtökohtaisesti neitsyttä. Kukaan täysipäinen nelkytplus ei tietenkään pidä enää kovin realistisena mahdollisuutena soittaa ensiviulua, mutta mitä enemmän naisella on aamiaispöydässä ruokittavia, sitä kauempana hän on tuosta puhtauden kuvasta. Ei auta, vaikka kuinka kertoisi lapsilla olevan isä ja elättäjä ja haluavansa aikuisen ja tasaveroisen suhteen. Itselleen. Ei lasten vuoksi. Mutta neljä lasta ei nyt vain ole paras CV mitä tulee uusien suhteiden aloittamiselle.
Nainen alkaa pyöritellä päässään sanoja kuten käytetty, pilattu, hankala. Väkisinkin katse painuu lattiaan sen entisen pilkesilmäisyyden sijaan. Ei maksa vaivaa. Niin monta kertaa on toistunut sama kuvio:
Fiksun oloinen mies lähestyy. On hyvin innostunut. Juttelee. Herättää mielenkiinnon. Kysyy lapsista. Ja Nainen kertoo. Neljä lasta, joista kolme asuu luonaan. Oho. Ja niin Nainen katsoo loittonevaa selkää ja miettii mitä tässä nyt oikein tapahtui? Se mitä tuon oho ja loittonevan selän väliin mahtuu, kertoo miehen sivistyksen tasosta. Joillakin on sitä enemmän, joillakin vähemmän. Nähty on.

Miksi lähteä edes ajatuksesta, että joku voisi koskaan enää tulla Naisen elämään ja jäädä? On paljon järkevämpää tehdä itselleen siveyssopimuksen pidemmälle viety versio. Sen lisäksi että pidättäytyy seksistä, lupaa myös pidättäytyä minkäänlaisesta mahdollisuudesta tulla taas torjutuksi. Ei pilkettä. Ei sutinaa. Ei mitään mikä voisi loukata niin, kuten naisen arvottaminen synnytysten perusteella. Vinkkinä vaan miehet, se todella loukkaa.
Ei sillä, että Nainen olisi mitään varsinaisesti ollut etsimässäkään. Ei ainakaan hampaat irvessä. Eikä todellakaan ketä tahansa.
Kyllähän Nainenkin kelpaisi. Hampaaton Pera 59v lähiöpubista lojuisi mielellään Naisen sohvalla lapsiluvusta huolimatta. Ainakin niin kauan, kuin jääkaappi sisältää makkaraa ja kaljaa. Niin ja sitten on se yksi, joka 2,5 vuotta erosta jaksaa näköjään tasaisin väliajoin ehdotella viikseen vetämistä. Joo. Yäk.

Mutta ei hätää. Kunhan vaan kuluu tarpeeksi vuosia, alkaa Naisenkin markkina-arvo suhteessa nousta. Mitä vähemmän lapsia asuu enää kotona, sen parempi. Eli kymmenen vuoden kuluttua helpottaa. Vau. Mutta Nainenpa ei odota narikassa kymmentä vuotta. Miehinen  ajatusmaailma kun nyt vain sattuu olemaan sen suuntainen että Naisella on tasan yksi kahden sanan lause sanottavana.

Pitäkää tunkkinne.