Kaksi päivää kesti Naisen universaali miesviha itsesäälisellä maailmantuskalla ryyditettynä. Kolmantena hän hyvästeli laihaksi laimenneet murheensa ja nosti häntänsä hyvin pystyyn. Kissat putoavat aina jaloilleen. Niin teki tämäkin.

Rakkaus ei tule etsien, eikä pakottamalla.  Ja vaikka miehet pitäisivät tunkkinsa koko loppuikänsä, siinähän sitten pitävät. Pakit yhdeltä komistukselta, joka lapsiluvun kuullessaan alkoi laskea yks plus yks ja luikki käpälänimiseen mäkeen, kertoo enemmän komistuksesta kuin Naisen elämäntilanteesta.
Keskustelu Viisaan Ystävän kanssa avasi Naiselle uusia ajatusuria. Tai oikeastaan kyseisen ladun näytti Naiselle eräs ihana ja viisas Rapumerkkinen mies (ei se treffihemmo), mutta Viisas Ystävä viimeisteli ajamalla perässä latukoneella. Kiitos näistä oivalluksista.
Ihan alkuun on todettava, että jos ja kun mies luikkii karkuun Naisen elämäntilanteen kuullessaan, hän saa luikkiakin. Heihei. Ei tule ikävä. Tai no aluksi ehkä, mutta parempi näin. Sillä tämän lajin uros näkee silmissään tiskivuoret, maksamattomat laskut ja alati avoinna olevat suut. Niitä pitää ruokkia ja ne huutavat huutamasta päästyään vaikka ne on juuri ruokittu. Sää et mua määrää. Ja mä haluun ja haista *****! Ja niitä on hei neljä! Ei auta, vaikka Nainen kuinka vakuuttaa, ettei etsi sohvalleen kaukosäätimen pidikettä. Ei arkiaamuihinsa vessantukkijaa. Eikä ainakaan isää lapsilleen. Miehen voi olla vaikea ymmärtää, että Nainen haluaa miehen vain itselleen. Aikuiseen suhteeseen. Omat kämpät, omat harrastukset. Lasten kanssa vain sitä juhlaa. Leffaa ja joskus Korkeasaareen. Luulisi kelpaavan. Mutta ei. Kenties niin moni nainen on värittänyt saman kuvan hieman toisilla tusseilla. Mies tarvitaan taloon piikomaan, hoitamaan lapsia ja maksamaan sen kaiken. Kertaa neljä.

Jossain tuolla kävelee joku, joka näkee saman kuvan kuin Nainen. Jolla on samanväriset tussit, mutta ei tietynsuuntaisia ennakkoluuloja. Ehkä Nainen ei koskaan tapaa häntä. Ehkä tämä elämä menee näin. Kuten sanottu, Naisella oli jo yksi suuri rakkaus. Toisille ei suoda sitäkään. Miten itsekästä on toivoa mitään enempää.

Ihmisen ikävä vaihtuu liikunnan tuomaan euforiaan. Salilla nousee rautaa enemmän kuin koskaan. Koiran kanssa lenkit pitenevät. Vielä kun saisi lumen maahan ja sukset alle. Hätäkös tässä. Kissat putoavat aina jaloilleen.