Elämä olisi huomattavasti helpompaa, jos ei uskoisi horoskooppeihin. Ei Nainenkaan niihin iltapäivälehtien täytehömppäosastoon tietenkään, mutta kun on tavannut tarpeeksi monta neitsyttä, oinasta ja kalaa, on paha olla näkemättä edes suuntaa antavasti tähtien vaikutusta ihmisen perusluonteeseen. Toki on poikkeuksia. Niitä tarvitaan vahvistamaan sääntöä.

Lauantaina juhlittiin Naisen tulevia 4 x täyden kympin juhlia teemalla kun kuumasta tulee puuma. Tämä horoskoopilleen uskollinen sitoutumiskammoinen jousimies viettää todellisuudessa merkkipäiväänsä vasta joulun paremmalla puolen (eli ennen), mutta lokakuinen ankeus houkutti kutsumaan ihanat ystävät koolle. Lokakuu on sitä paitsi vaakamerkkisten kuukausi. Silloin on hyvä olla baanalla, sillä synttäreitään juhlivat vaa’at sopivat jouskareiden kanssa oikein hyvin yhteen. Toisin kuin kauriit, härät tai kalat. Niin ja ravut.

Nainen parkkeerasi ystävineen sinne, johon maksaa ihan liikaa, mutta jossa on paras tarjonta mitä tulee maisemien katseluun. Ja sana maisema ei tässä kohtaa tarkoita kaupungin kattojen päällä lepäävää palaa sinistä taivasta. Niin, eivät ne ole tuohesta naisenkaan silmät.
Ilta oli ihan kiva, musiikki hyvää ja juoma kylmää pilkkuun asti. Sitten seuraa uutiskynnyksen ylittävä osio. Nimittäin kaikkien mutkien kautta nainen huomasi olevansa sunnuntaina kello seitsemäntoista jotain treffeillä. Kyllä. Treffeillä. Sana, joka saa naisen juoksemaan ja lujaa ja se suunta on takuulla ihan muuta kuin kohti tuota vaivautumisen ilmentymää. Miten se tapahtui, universumi yksin tietää. Ehkä ilmeisin vaihtoehto; Naisen oli jo aika päivittää miltei kahdenkymmenen vuoden taakse ulottuvan treffikäyttäytymiskoodistonsa. Mies Ystävähän oli Naisen vanha tuttu ja Lastenisä tarttui muinoin hihaan niin ikään tuttujen kautta. Treffikäyttäytymiskoodisto vaati siten hieman pölyjen pyyhintää, varsinkin osiot miten välttyä kiusalliselta hiljaisuudelta ja mikä on liikaa mitä käpälöimiseen tulee. Kumpikaan näistä ei ollut the issue, vaan pikemminkin miten pysyt hereillä kolmen tunnin yöunilla.  Ilta sujui kuitenkin ihan kivasti. Käpälöintiosuus pysyi tarpeeksi kurissa ja herran nuhteessa ja hiljaisuus oli kaikkea muuta kuin kiusallista.  Jos sitä nyt ylipäätään oli, sillä tämä uros puhui puhumisesta päästyään. Kertoi mihin kaikkialle Naisen veisi. JOS Nainen siis haluaisi.  Parin tunnin kuluttua Naisen oli ihan pakko heittää ilmoille se kysymys, semminki alkoi kuulostaa että Naisen haaviin oli eksynyt eläinradan kovapintaisin herkkis, rapumies. Ja kyllä. Ehta rapu. Sellainen, joita vilkas ja villinvapaa jousimiestyttö syö aamupalaksi kera tillin ja valkoviinin. Kaikki, siis korostaen, aivan kaikki palaset loksahtivat ravun profiiliin.  
Voi toista.

Koska Nainen on rationaalisen älyllinen olento, hän ei tietenkään suunnittele treffikalenteriaan tähtikarttaa silmäillen. Ihmiselle annetaan mahdollisuus, ja ihminen sen itse sössii, ei kuun asento syntymähetkellä. Horoskooppi on lopulta vain mauste keittoon, jossa kiehuu lapsuus, ihmissuhteet, työhistoria ja traumasta toiseen rämpivän sielun suloinen sekamelska. Kai. Mutta Nainen antaa rapumiehelle mahdollisuuden. Ainakin jos siihen ei liity mitään, mikä saa Naisen nurkkaan Kultajousen katalogi toisessa ja asuntonäyttöjen kellonajat toisessa kädessä. Sellaisesta nurkasta nainen näet pakenee vaikka joutuisi puremaan omat ranteensa poikki.

Jep. Tilaisuus. Sellaisen Nainen antaa. Voitaisiinko silti sopia varmuuden vuoksi, että jos ja kun Nainen tappaa jälleen tämänkin rapumiehen herkkyyden , kaikki mahdolliset  Vaaka, Leijona ja Vesimiesmiehet voisivat jollain tapaa tuoda ilmi syntymähetkensä tähtien asennon tullessaan siihen paikkaan, johon maksaa ihan liikaa, mutta jossa Nainen tapaa vapaita viikonloppujaan viettää.