Yritys ja viritys Rapu Miehen kanssa loppuu ennen kuin pääsee oikein alkuunkaan. Syvälliseen pohdintaan taipuvainen Nainen löytää heti oikean analyysin alkulähteille. Ensinnäkin ja isoimmin, SE tunne jää Naiselta uupumaan. Pientä merkkiä kyseiseen suuntimoon oli kyllä aluksi, mutta sitten tapahtui jotain. Tai oikeastaan, sitten jäi tapahtumatta jotain.

Naisella on ollut onni saada kokea elämänsä rakkaus isolla R-kirjaimella. Aito ymmärrys ja yhteiset kiinnostuksen kohteet yhdistettynä jonkinasteiseen sielun ykseyteen. Sellaisen voi kai kohdata vain kerran elämässä. Vanhat kirkot ja hautausmaat. Kaupunkilomat. Lakritsajäätelo. Kotimaiset sarjat. Taidenäyttelyt ja museot. Bruce Willisin elokuvat. Spontaanisuus. Keskustelut ja pohdinnat maailmankaikkeuden tilasta. Sellaiset seikat yhdistivät Naista ja hänen elämänsä suurinta rakkautta. Niin, sen pohjattoman intohimon lisäksi. Mikäli luulit Lastenisän yltäneen edellä mainittuihin, joudut pettymään. Naisen elämän suurin rakkaus oli Mies Ystävä.
 
Miksi Rapu Mies ei yltänyt samaan? Tarkastellaanpa ensin, millainen mies ylipäätään soittaa Naisen kannelta. Unohdetaan kuitenkin sellaiset itseisarvot, kuten pään ja elämän pitää olla kunnossa, ja ainakin isot linjat kohdallaan. Väkivaltaa ja alkoholinkulutusta lienee tässä edes turha alkaa avata. Mutta. Miehessä pitää olla tunteita. Hänen on pitänyt kokea ilon lisäksi tarpeeksi surua, jotta voi ymmärtää vain niiden kautta tulleensa ihanaksi itsekseen. Miehellä pitää olla hiljaista nöyryyttä ja kunnioitusta sen edessä, että elämä voi koska tahansa ottaa kaiken pois, mutta myös röyhkeyttä ajatella olevansa vain itse vastuussa onnellisuudestaan. Miehen pitää olla sinut entisen elämänsä ja siihen kuuluneiden ihmisten kanssa. Exää vihaava mies saa Naisen analyysianturit nousemaan. Rakkauden vastakohta kun ei ole viha, vaan välinpitämättömyys.
Miehen pitää koskea. Silittää, paijata, pitää kainalossa. Antaa Naisen olla toisinaan nainen ja toisinaan jätkä. Miehen pitää ymmärtää mitä eroa on panolla ja rakastelulla ja miksi niitä molempia tarvitaan. Miehellä tulee olla mielipiteitä ja arvoja, mutta kyky suvaita myös toisenlaisia. Kaikenlaiset ääri-ismit ovat vieraita sangen suvaitsevaiselle Naiselle.
 
Miehen ei tarvitse olla täydellinen illallinen. Vaatimatonkin ateria maistuu mahtavalta, kunhan on tarpeeksi nälkä. Kunpa miehet ymmärtäisivät miten sitä nälkää kerätään. Flirtti, kissa-hiirileikki, vanha kunnon piiritys tekee nälkäiseksi. Ja kun Nainen on nälkäinen, hän syö oikein mielellään. Vonkaavat ja perse edellä puuhun, eli suoraan seksiin tähtäävät miehet saavat naisen vain näykkimään ateriaansa. Sori, ruokahalu meni. Kun ei ollut sitten tarpeeksi nälkä kuitenkaan.

Miehellä saa olla omat ystävät, harrastukset ja omituisuutensa. Naisellakin on. Mutta viedäkseen Naiselta jalat totaalisesti alta, täytyy miehen ymmärtää haluta Naisen ruumiin lisäksi tämän sielua. Olla aidosti kiinnostunut mitä Nainen ajattelee. Kyetä puhumaan vaikka jokaisen lumihiutaleen ainutlaatuisuudesta suhteessa toiseen siinä missä hullummista haaveistaan.  Eikä hätää, vaikka mies ei kaikessa machoudessaan vielä tunnistaisi herkkyyttään. Hiomattomat timantit Nainen kyllä haistaa uskomattomalla vainullaan. Ja kun mies sitten huomaa itkevänsä hylätyksi tulemisiaan ja syvimpiä traumojaan, hänen pitäisi kaiken sen häpeän yli nähdä miten polvillaan Nainen on tunteisiinsa yhteydessä olevan miehen edessä.
Sellaista kaikkea miehen pitäisi olla. Edes jotain näistä. Vaikka tykätä lakritsajäätelöstä, jos ei muuta. Silläkin pääsee jo alkuun.
Ja sitä paitsi, mies jossa avioero herättää vain pohjattomia vihantunteita, eikä kykyä nähdä mitään positiivista siinä että on elänyt ja rakastanut, voi hankkia vierelleen naisen, joka osaa katsoa yhtä kapean putken läpi. Nainen pitää mielellään leveän perspektiivinsä mitä asioiden eri puolinen merkityksen ymmärtämiseen tulee. Niin ja vapautensa. Kunnes tulee joku, jonka kanssa on SE tunne.
 
Tällä kertaa se ei ollut Rapu Mies.