Naisen henkisen saunan takana alkaa olla tungosta. Vaikka mikään Lastenisään liittyvä ei saa enää yllättymään, keskivertoa komeampaan raivoon tuo yhtäsuurikuin merkin kengännumeron ja älykkyyden välille ansainnut vajakki ajaa Naisen yhä uudelleen.

 

Kävipä niin, että Eero Esikoinen ei saapunut Naisen luo sovittuna ajankohtana. Pojan puhelin oli kiinni ja kello kävi. Eerolla ei ole tapana myöhästyä kymmentä minuuttia enempää, joten puoli tuntia yli sovitun ajankohdan Naisen oli pakko lähestyä entistä elämänsäpilaajaa puhelimitse. Kukaan ei liene yllättynyt, kun Nainen kertoo lähestymisyrityksen jääneen yhtä tuloksekkaaksi kuin Eeron saaminen langoille sulkiolevan puhelimen välityksellä. Sillä erotuksella tosin,että Lastenisän puhelin kyllä oli auki. Lastenisä nyt vaan sattuu olemaan sitä mieltä, ettei hänen tarvitse vastata Naiselle kello kuusitoista reikä reikä jälkeen, koska vastuu siirtyy Naiselle. Jep.

 

Nainen käveli ikkunasta toiseen ja maalasi mieleensä kauhukuvia. Jos se makaa ojanpohjalla kohellettuaan mönkkärillä? Jos siltä on bensa ja kännykän akku loppunut? Jos mönkkäri on hajonnut? Jos sille on käynyt jotain? Nainen halusi vain tietää, onko Eero Esikoinen kenties isällään (jos mönkkäri hajosi jo lähempänä Lastenisän ja Mustasurman lemmenpesättöä) tai moneltako Eero on lähtenyt ajamaan Naisen luo.

Tunnin odottelun ja kuristavan huolen jälkeen Nainen keksi laittaa Kalle Koululaisen sanansaattajaksi. Ei kuitenkaan Vuoden Isä- ehdokkaalle, vaan tämän luusk…köh…siis avovaimolle.

Tästä seurasi täysin absurdi komedia, jonka huvittavuus katkesi Naisen kohdalta samassa pisteessä pinnan kanssa. Aika nopeasti siis.

Kalle Koululainen kommunikoi tekstiviestein ja puheluin Mustasurman kanssa Naisen ja Lastenisän yhteistä lasta koskien, joka oli siis kadonnut, sillä Lastenisä ei vastaa Naisen tekstiviesteihin tai puheluihin kello kuusitoista reikä reikä jälkeen. Voi Jeesus.

 

Kun Mustasurma laittoi viimeisen viestinsä; ”laita tekstari kun Eero on löytynyt” karahti Naisen hermo lopullisesti karille.

Kalle Koululainen nakutteli Mustasurmalle seuraavan viestin; äiti käski sanoa, että isä hoitakoot tämän asian äidin kanssa, minä menen nyt nukkumaan.

Ja kas, Lastenisä soitti Naiselle. Tuo Lamanator oli takuulla istunut (maannut) vieressä koko ajan, kun Mustasurma on nakutellut viestejä Kallen kanssa.

 

Siitä alkoi sota ja melske. Lastenisä oli sitä mieltä, että Nainen on huono äiti. Tämän olisi pitänyt huolehtia lapsesta. Millä helvetillä huolehtii lapsesta, jonka kännykkä oli kiinni jo tuntia ennen kotiintuloaikaa, kun Nainen yritti  tavoitella ihan toisella asialla? Meditoimalla? Savumerkeillä?

Nainen latasi kaiken kirjallisen lahjakkuutensa Lastenisän luuriin tekstiviestin ominaisuudessa. Siinä ei sanansäilää säästelty.

Eero Esikoinen saapui lopulta kotiin tunnin ja vartin myöhässä, yltä päältä hiessä. Oli käynyt niin, että pojat olivat päättäneet lähteä toiseen kuntaan voimalinjoja pitkin ajelemaan yhden klopin vehkeellä (näyttää lähinnä lava-auton ja pikkutraktorin rakkauslapselta). Kesken erämaa-ajelun vehkeestä oli puhjennut rengas ja koko kööri joutui kävelemään kilometritolkulla takaisin sivistyksen pariin. Ei tullut mieleen soittaa kenenkään toisen puhelimella, jos omasta oli akku loppu? No ei. Se olisi merkinnyt helliä hyvästejä katu-uskottavuudelle. Eihän kellään ollut kenttääkään. Eikä sieltä voinut sitä paitsi hakea. Metsästä.

Niin, viisitoistavuotias ei ajattele, että äiti voisi olla huolesta soikeana, kun ei sitä ajattele hänen 28 vuotta vanhempi isänsäkään. Naisen olisi pitänyt itse hoitaa asia, eikä kysellä lapsensa perään, sillä kello oli jo enemmän kuin kuusitoista reikä reikä.

 

Kylmä sota jatkuu. Nainen ei näet vastaa anuksen puheluihin, joita on tätäkin kirjoittaessa tullut jo useita. Ei kannattane vastata enää sen jälkeen, kun Nainen vihjaisi Lastenisän olevan aivan loistavaa materiaalia. Kenties turjake nyt pystyy arvaamaan ahtaassa mielessään Naisen kirjoitustaipumukset huomioiden, millaista materiaalia ja mihin käyttöön on. Mikä pahinta, sitä materiaalia saattaa lukea ihka elävät ihmiset!

 

Ja se on sille paskiaiselle ihan oikein…

 

xxx

 

Muutama tekstiviesti ja tunti myöhemmin Lastenisä kertoo oivalluksestaan. Googlettamisen tuloksena tämä Valiokarju on todennut Naisen sittenkin olleen oikeassa. Kun kerran on yhteishuoltajuus, pitää olla saatavilla lasten asioissa. Ei vain toimistoaikana, ei tiukin ehdoin. Jos vaikka sattuu jotain...(Da?) Ja koska Lastenisä ei halua antaa Naiselle juridista yksinhuoltajuutta, päätyi hän sitten yksiselitteisesti seuraavankaltaiseen ratkaisuun; pitänee sittenkin vastata viesteihin ja puheluihin.  

Amen