Kuuntele sydäntäsi. Luota intuitioon. Asiat järjestyvät ja kaikella on tarkoituksensa. Niinpä. Entä jos jokainen tehty päätös tuntuu myöhemmin päättömältä ja järkeä vailla ollen kaduttavalta? Nyt ei ole kyse sellaisista pienen luokan juu vai ei – tyyppisistä, kuten viekö auton pesuun tiistaina vai torstaina (paitsi jos perjantaina alkaakin sataa, sattuu päähän), vaan The Päätöksistä. Sellaisista, jotka vaikuttavat elämään suurella suuttimella.

Mikäli Korkeammalla on ollut jokin suunnitelma Naisen varalle, se meni kutakuinkin näin; Jokainen päätöksesi olkoot järkeä vailla. Osasi on katua. Onnea matkaan. Tai no.  Epäonnea.

 

Kun Nainen on päässyt katumisen makuun, hän katuu HC. Kaikki päätökset samaan konkurssiin.

 

Mitähän järkeä oli käydä aikoinaan ammattikoulu? Päivääkään Nainen ei ole ammatikseen kyseistä työtä tehnyt, kas kun valmistui pahimpaan lama-aikaan ja jäi työttömänä notkumaan muiden kaltaistensa kanssa. Löytyivät kätevästi samalta luokalta.

Mitähän järkeä oli jäädä työttömänä notkumaan ja alistua siihen. Syyttää systeemiä ja tapella olemattomista työpaikoista sen sijaan että olisi hakenut opiskelemaan jotain järkevämpää.

Tai kuinka viisasta oli alkaa pykäämään maailmaan jälkikasvua kahdeksan kuukautta seurusteltuaan? Ja jatkaa sitä lisääntymistä saman miehen kanssa vielä kolme kertaa esikoisen jälkeen, vaikka jo heti kerrasta oli nähtävissä miehen isyyden laatu.

Mikä järki oli mennä naimisiin? Tai rakentaa talo? Opiskella nuoruuden haaveammattiin kaksi vuotta ja keskeyttää sitten?

Näistä kaksi viimeistä johtui siitä, että Nainen erosi, joka johtui siitä että hän meni naimisiin, joka johtui siitä, että hän pykäsi lapsia, joka johtui siitä, että hän kahdeksan kuukauden seurustelun jälkeen ajatteli ajan olevan kypsä, joka johtui siitä, että hän makasi kotona työttömänä vailla tekemistä, joka johtui siitä, että hän kävi ammattikoulun, josta ei ollut mitään hyötyä. Jep.

 

Tällaiseen kaavan piirtämiseen ei tarvittu kuin yksi ilta, jolloin uni ei tullut. Naisen elämä on ollut sarja täysin päättömiä päätöksiä, muitakin kuin edellä mainittuja. Kaksi tuntia valvottuaan hän ei keksinyt ainuttakaan järkeväksi laskettavaa. Saavutus kai sekin.

Ja tämä kaikki johtui siitä, että Nainen on aina kuunnellut sydäntään, luottanut intuitioon ja uskonut kaikella olevan tarkoituksensa.

 

HAH! Tässä kohtaa astuukin uusi teoria pelipöytään ja paiskaa hihastaan ässää ja kurkoa niin että kasinonpitäjää hirvittää.

Kun kerran sydämen kuuntelu aiheuttaa vain pahaa mieltä ja pitkää naamaa, tekeekin Nainen temput ja muka kuuntelee sitä. Tehdäkseen sitten aivan päinvastoin.

Ensi viikolla olisi pääsykokeet syksyllä alkavaan opiskeluun. Tällä hetkellä ajatus kiinnostaa yhtä paljon kuin ämpärillinen kalanperkeitä.  Intuitio kuiskii ja sydän komppaa; älä mene, ei ole sinun juttusi sittenkään. Ja Nainenhan menee. Siitäs saat Iso Käsi, joka kohtaloitasi jakelet.

Mikäli pääsykokeiden aikana fiilis kääntyykin vähemmän kalanperkeetmäiseksi ja uusi ammatti alkaa sittenkin vaikuttaa lupaavalta, Nainen ei aloita opintoja. Edellyttäen tietenkin että edes saisi paikan.

HAH HAH! Haista itte, intuitio. Nainen EI tee enää päättömiä päätöksiä typerää sydäntään kuunneltuaan.

 

Sanovat että kohtaloaan ei voi muuttaa. Ehkä sitä voi hämätä. Edes pikkuisen.