Äiti tekee. Äiti hakee. Äiti heittää voltin takaperin ja laskeutuu spagaattiin. Äiti pelastaa tarvittaessa vaikka kumiveneen vastarannalta. Nokkospuskasta kurotellen.

 

On Naisen wapaa wiikonlopun torstai. Kalle Koululainen ilmoittaa ettei halua mennä Lastenisälle, koska siellä on ihan homoa. Tässä tapauksessa ”ihan homo” on lyhennys pidemmästä lauseesta, joka menee kutakuinkin tähän tapaan; Kaikki kaverini ovat täälläpäin, samoin myös ihka uusi kumiveneeni ja järvi.

Nainen näppäilee kuudentoista vuoden aikaisen kämppäkaverinsa numeron ja kertoo Lastenisälle uutiset. Kalle Koulainen haluaa jäädä äidilleen vielä. Se mitä tuo oman elämänsä Tarzan vastaa entiselle jääkaapintäyttäjälleen saa Naisen räjähtämään nauruun. Tosin onneksi vasta puhelun päätteeksi. Lastenisä toteaa asian olevan ihan o ja kei, koska ”lasten ehdoillahan tässä mennään”

 

Muahhahhahhah…

 

Lastenisän henkisessä fillarissa täytyy olla apupyörät, jotta se pysyisi pystyssä. Ajamiseen tarvittavaa taitoa kun ei yksinkertaisesti löydy.

 

Miksi Nainen sitten räjähtää nauramaan moisesta? No. Kävipä niin, että Lastenisä teki kiusaa ja vetkutti kesälomiensa ilmoittamista. Juupas eipästä käytiin viikko toisensa perään. Nainen muistutti, että sopimuksen mukaan lomat piti laittaa puoliksi johon Lastenisä Käärmeistä Katalin ilmoitti, että hänellä olisi lomaa vain kolme viikkoa koko kesän aikana. Tästä pillastuneena (muka vain kolme viikkoa, niivvarmaajoo) Nainen ilmoitti, että hänelläpä ei ole lomaa sitten ollenkaan, mikä olisi voinut olla ihan tottakin, sillä kahdesta paikasta pyydettiin tekemään koko kesän pituinen keikka. Entinen pahempi puolisko totesi ykskantaan, ”Se on sun ongelmas. Lapset asuu sulla.”

 

Jälleen kerran Lastenisä leikki kapellimestaria Naisen orkesterissa ja näytti missä kohtaa lyödään isoon rumpuun. Siinä se lateli omia menojaan huolimatta sopimuksesta, jonka mukaan lomat laitetaan puoliksi. Lasten lomat.

Koska Nainen ei olisi nainen, jollei sanoisi viimeistä sanaa, tämäkin kertoi Lastenisälle faktan, joka sai linjan toisen pään ensin mykistymään ja sitten pillastumaan. Oliko arvoisa entinen aviopuoliso ollenkaan ottanut huomioon sitä seikkaa, että isänsä luona asuva Eero Esikoinen viisitoistavuotiaan ominaisuudessaan voisi päättää tuleeko hän äidin kerrostalokolmioon lattiamajoitukselle vai haluaako kenties viettää oman lomansa kotonaan?

Ei meinaan ollut. Lastenisä sai senpäiväisen kilarin ja mylvi puhelimessa. Sehän olisi suuri vääryys! Hänellä ei olisi sitten ollenkaan lomaa, jos poika päättää että ei halua viettää kesää patjamajoituksessa! Ja Nainenhan vaan makaa päivät kotona ja sen lisäksi lomailee… Entäs HÄN?

 

Miehen Logiikka meni näin; Nainen tiedusteli koska Lastenisällä on loma, jotta voisi sopimuksen mukaisesti viedä tämän biologiset lapset herralle ja mennä töihin oman ”lomansa” aikana. Lastenisän mukaan se on Naisen ongelma, jos ei pysty kolmivuorotöihin, koska lapset nyt kuitenkin asuvat Naisella. Lomista viis. Sopimuksista viis. Ja koska Lastenisä vitkutteli edes sen vähäisen lomansa ilmoittamisella, Nainen ei voinut sopia keikkaa kesäksi huutavasta sijaispulasta huolimatta, ennen kuin oli jo myöhäistä. Mutta auta armias, jos The Mies ei saisi pitää lomaa omasta pojastaan!

 

Nainen siis räjähtää nauramaan, kun Isiviikonlopun torstaina tämä samainen herrahenkilö hokee sokeriselle äänellä, että lasten ehdoillahan tässä mennään, eikä Kalle Koululaisen siten tarvitse mennä isälleen. Jännä juttu, että juuri näin päin se yllättäen käy. Toisin päin ei koskaan. Kun Lasteisällä ei kalenterin mukaan ole lapsia, niillä ei totisesti ole mitään asiaa hänen suuntaan. Edes Lastenisällä luona asuvalla Eero Esikoisella.

 

Nainen pitää pojan kotonaan, koska tämä haluaa ja se käy isälle. Pitkin kevättä Nainen haki tarvittaessa koulusta, leikkasi hiukset, käytti ostamassa lenkkarit, vaikka lapsen piti olla isällään ja Naisen wapaalla wiikonlopulla. Koska Nainen on äiti ja lasten ehdoilla tässä mennään. Keneen ne turvaavat ja luottavat jos eivät omaan vanhempaansa?

 

Äiti tekee. Äiti hakee. Äidin luokse saa aina tulla ja äidiltä voi pyytää apua. Äiti pelastaa tarvittaessa vaikka kumiveneen vastarannalta, kuten tänä suloisen kuumana isiviikonlopun sunnuntaina. Kalle Koululainen soittaa ja itkee ja Nainen ajaa autollaan toiselle puolelle pikkuista järveä. Survoo märän ja ruohoisen kumiveneen vastaimuroidun autonsa takapenkille nokkosten polttaessa paljaita sääriä ja miettii, keneen ne turvaavat jos eivät omaan vanhempaansa?

 

Lasten ehdoillahan tässä mennään. Voi Lastenisä kun ymmärtäisit ja lakkaisit laskemasta vapaitasi minuutilleen. Vapaata omista lapsistasi.